O PaBe

Zážitok z dobrého jedla, chutného piva a príjemného priestoru.

Jedlo, ktoré pre vás v reštaurácii pripravujeme, má svoje korene a históriu. Nejdeme vymýšľať nové koleso. Na mušku sme si zobrali recepty z Rakúsko-Uhorska, ktoré vôbec nie sú nudné. Vďaka veľkej rozlohe bývalej monarchie sa tu miešali rôzne suroviny, zvyky a tradície a bola by škoda to nevyužiť.

Ak sa niekde čapuje skvelé pivo, nemôže chýbať guľáš.

Taký akurát, čo je v našom prípade z bravčových líčok a so žemľovou knedľou. Alebo langoš, s cesnakovým syrom, bravčovým bôčikom a čiernym korením. Dosť bolo čítania, o jedlách sa nemá písať, jedlá sa majú variť a potom s pôžitkom jesť.

Ale ešte predsa čosi. Špecialitou PaB [pub]-u je pivný krémeš. Vyladený do posledného detailu. Ocenia ho nielen dámy. Raz ochutnať je stokrát lepšie, ako raz čítať.

Tmavé či svetlé, jemné či plné chuti.

K tradičnému jedlu sa hodí niečo výnimočné a na Slovensku obľúbené. Preto sme sa rozhodli v našej reštaurácii čapovať remeselne spracované pivá z pivovaru Pálffy Brauerei z Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure.

Ich krstnými rodičmi nie je nikto iný, ako členovia Habsburgovskej famílie. Tmavé či svetlé, jemné či plné chuti. Verte nám, remeselné pivá majú čosi do seba a za ochutnanie určite stoja.

Tmavé či svetlé, jemné či plné chuti.

K tradičnému jedlu sa hodí niečo výnimočné a na Slovensku obľúbené. Preto sme sa rozhodli v našej reštaurácii čapovať remeselne spracované pivá z pivovaru Pálffy Brauerei z Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure.

Ich krstnými rodičmi nie je nikto iný, ako členovia Habsburgovskej famílie. Tmavé či svetlé, jemné či plné chuti. Verte nám, remeselné pivá majú čosi do seba a za ochutnanie určite stoja.

Sprav si chúťky na našom instagrame

Milí hostia,
v termíne pondelok 3. 11. – štvrtok 6. 11. 2025 bude naša prevádzka zatvorená z dôvodu pravidelnej jesennej sanitácie.

🧼 Aktuálne pre vás pripravujeme zdravé, príjemné a čisté prostredie,
v ktorom bude radosť tráviť nadchádzajúce zimné dni. ☕❄️

Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na vás opäť od piatka 7. 11. 2025! 💛
https://kuszmannpab.sk/
👨‍🍳 Šéfkuchár Jaroslav Bachleda, muž, ktorý má poriadok nielen v kuchyni.

Gastronómia ho sprevádza celý život, pochádza z kuchárskej rodiny a už ako dieťa s radosťou pomáhal mame pri pečení. Otec bol dlhoročným šéfkuchárom v tatranských hoteloch, takže cesta za varechu bola pre Jara prirodzená.

Sedem rokov zbieral skúsenosti v Nemecku, od mexickej kuchyne vo Frankfurte, cez modernú nemeckú gastronómiu až po steak house v Mníchove. Po návrate domov sa stal súčasťou tímu Hotela Lomnica, kde od roku 2019 pôsobil ako Head Chef.

Dnes vedie kuchyňu PaB Kuszmannov bazár, miesto, kde sa spája poctivosť, lokálne suroviny a tatranský pokoj.
Jarov rukopis? Precíznosť, poriadok a chuť variť srdcom.
(Dokonca aj jogurty v chladničke má zoradené podľa dátumu spotreby. 😉)
👑 Cisárske hody v PaB-e
Od tlačenky po čokoládovú krv – hostina, akú PaB ešte nezažil.

29. novembra sa PaB Kuszmannov bazár premení na miesto, kde sa zabíjačková tradícia spojí s modernou gastronómiou.
Čaká vás 8-chodové menu bez kompromisov. Prepracované, prekvapivé a hodné cisárskeho stola. 🍽️

V časoch Rakúsko-Uhorska sa jedlo bralo vážne. My v tom pokračujeme.
Príďte ochutnať, ako by si zabíjačku možno vychutnali aj samotní cisári v úplne novej podobe.

🐖 Kedy: 29. november (sobota)
🐖 Časy: 17:30 / 18:30 / 19:30
🐖 Kapacita: len 50 hostí
🐖 Cena: 60 € / osoba

Dress code? Žiadny. Párovanie? Tentokrát bez.
Len večer, na ktorý sa nezabúda.

🎟️ Rezervácie a vstupenky: https://kuszmannpab.sk/cisarske-hody-v-pabe/

#pabkuszmannovbazar #cisarskehody #tatry #palffybrauerei #zabijackaineakopoznate #gastrozazitok
Neviete, ktoré z našich pív je pre vás to pravé? 🍻
Každý deň u nás nájdete degustačné sety s 3 alebo 6 vzorkami piva. Ideálne na objavovanie chuťových rozdielov medzi Jozefovou desinkou, Rudyho záletníckou IPA či Terkiným tmavým dúškom.

👉 Zastavte sa na pivnú ochutnávku a nájdite svojho favorita!
A prezraďte nám v komentároch 👇
Ktoré z našich pív vám chutí najviac?

https://kuszmannpab.sk/