
Šéfkuchár Jaroslav Bachleda
Môj život je úzko spätý s gastronómiou už od detstva, keďže pochádzam z kuchárskej rodiny. Už ako malý som rád pomáhal mame pri pečení, otec bol dlhoročným šéfkuchárom v tatranských hoteloch. V práci je o mne známe, že si zakladám na poriadku, čistote a organizácii. Dokonca aj doma ukladám jogurty v chladničke podľa dátumu exspirácie
Sedem rokov som pôsobil v Nemecku vo Frankfurte nad Mohanom, kde som začal ako chef de partie v mexickej kuchyni, neskôr klasická moderná nemecká kuchyňa a posledný rok v steak house v Mníchove. Po návrate domov som začal variť v Hoteli Lomnica v roku 2016.
Začal som pracovať na pozícii chef de partie pod vedením šéfkuchára. Od leta roku 2019 som dostal možnosť viest hlavnú kuchyňu a pracoval som ako Head chef do jari 2023. Následne som cítil, že potrebujem zmenu a chcem viac variť, a preto som sa presunul do Kuszmannovho bazára ako Head chef, kde vediem kuchyňu reštaurácie PaB.
Prevádzkový manažér Marián Zeman
Od skončenia Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku v odbore manažment regionálneho cestovného ruchu je moja profesijná kariéra úzko spätá so službami a gastronómiou v podtatranskom regióne.
Pred presunom do Kuszmánnovho bazáru som 7 rokov pôsobil v jednom popradskom bare, kde som sa z pozície čašníka za pomerne krátky čas vypracoval na pozíciu manažéra prevádzky, z ktorej mi bolo cťou byť priamo súčasťou celkového manažmentu firmy a jej expanzie. Z tejto pozície som sa tak podieľal na nastavovaní procesov či už v zabehnutých ale aj nových prevádzkach.
Keďže barový svet nie je len o fancy drinkoch ale aj o dobre načapovanom, kvalitnom a chutnom pive, rozhodol som sa svoje skúsenosti zúročiť a prijal tak výzvu v novovznikajúcej prevádzke pod Lomnickým štítom. Koncept remeselnej pivárne priamo pod Tatrami ma nadchol a v spojení so špičkovou kuchyňou nášho šéfkuchára Jara Bachledu tvorí príjemné prostredie a atmosféru, ktorú si k nám ľudia chodia opätovne vychutnávať. Začiatok mojej cesty som pre mňa tradične strávil za výčapom a starostlivosťou o naše pivo ako hlavný výčapný. Momentálne pôsobím na pozícií prevádzkového manažéra kde sa spolu s tímami ľudí staráme o plynulý chod nielen reštaurácie PaB ale aj siete predajní výrobkami z našej remeselnej pekárne a cukrárne ale aj ostatnými produktami z portfólia našej spoločnosti.

Sous Chef Samuel Gallovič
Moja cesta k vareniu sa začala už v ranom detstve, keď som sa ako chlapec na základnej škole rozhodol, že sa vydám touto umeleckou cestou. Prvé základy som získaval na Hotelovej akadémii Otta Brucknera v Kežmarku a v reštauráciách v Tatranskej oblasti.

Počas štúdia som sa dostal do kontaktu s tradičnými aj modernými tatranskými kuchyňami. V roku 2021 som úspešne dokončil svoje štúdium a začal pracovať, pričom som sa neustále vzdelával vo svete gastronómie. Pred letom 2023 som sa rozhodol pre zmenu a dostala sa mi vynikajúca príležitosť pracovať v Kuszmannovom bazáre, kde som mohol kombinovať obľúbené tatranské prostredie s tradičnou kuchyňou v modernom šate a osobný rozvoj. Pracujem tu od jeho otvorenia a po niekoľkých mesiacoch som dostal ponuku na pozíciu sous-chefa, ktorú som prijal. Odvtedy pomáham s riadením kuchyne a tvorbou našich obľúbených domácich jedál. Milujem svoju prácu – tvoriť a prinášať radosť zákazníkom prostredníctvom týchto umeleckých diel.
Sprav si chúťky na našom instagrame

🍺Poctivá cisárska dvanástka
Nefiltrovaný, nepasterizovaný ležiak plzenského typu s plnou tmavo zlatistou farbou, chuťou plzenského a mníchovského sladu a vôňou českého chmeľu. Pivo, pri ktorom si pripíjal aj cisár František Jozef I., k viedenskému rezňu, na poľovačke či pri tradičnej rakúskej kuchyni.
👉 Ochutnajte ušľachtilé pivo hodné cisára.
Detské menu v PaB-e Kuszmannov bazár
Aj naši najmenší hostia si zaslúžia zážitok z dobrého jedla. Preto sme pre nich pripravili obľúbené klasiky aj chutné dobroty, ktoré potešia malých gurmánov ako napríklad:
kurací vývar s rezancami a zeleninou
šošovicová polievka s párkom a chlebíkom
chrumkavý kurací rezeň s hranolkami a domácim kompótom
jemný pstruh lososovitý s hráškom a cviklovou tarhoňou
sladká parená buchta so slivkovým lekvárom a čokoládou
Naše detské menu je zostavené tak, aby spojilo chuť, hravosť a kvalitu, pretože spokojné bruško = spokojné dieťa. 🌟 https://kuszmannpab.sk/jedalny-a-napojovy-listok/
🍺 Naša desinka
Ľahká, svieža a pritom plná chuti. Nefiltrované, nepasterizované, spodne kvasené svetlé výčapné pivo zlatistej farby so sladovým telom a horkosťou českých chmeľov. Pivo, ktoré vás osvieži, ale nezaťaží ani po pár pohároch.
Obľúbencom sa stalo aj u Jozefa II., reformátora, ktorý vedel, že na veľké nápady je potrebná ľahkosť mysle... a pohár dobrej desinky. 🍻
Ochutnajte našu desinku priamo na čape v PaB-e Kuszmannov bazár.
Quizová jazda pokračuje už 22 októbra o18:30 v PaB Kuszmannov bazár .
Príď si užiť večer plný smiechu, súťaženia, skvelého jedla a fantastického pivka 🍺
Otestuj svoje vedomosti a zabojuj s partiou o:
🏆 trofej quízmajstra
vecné ceny a vouchery pre prvé tri tímy
Stačí si stiahnuť appku QuizXpress Smart Buzzer a si pripravený hrať.
Rezervuj si svoje miesto doraz skôr a vychutnaj si atmosféru, ktorá ťa vtiahne:
TU rezervuj: https://www.quizshow.sk/termin/kuszmannkviz/
Tešíme sa na vás quizová jazda je tu opäť!
Kuszmannov bazár. Klenot Tatranskej Lomnice
Táto ikonická budova, postavená už na prelome 19. a 20. storočia, je srdcom histórie Tatranskej Lomnice. Nesie meno po významnom obchodníkovi Kuszmannovi a svojou architektúrou v secesno-historizujúcom štýle dodnes pripomína noblesu a časy, keď Tatry začali písať svoje dejiny turizmu.
Dnes je Kuszmannov bazár znovuzrodeným miestom stretnutí, chutí a zážitkov, priestorom, kde sa prelína minulosť s prítomnosťou a kde si hostia môžu vychutnať remeselné pivo, výbornú kuchyňu a pravú tatranskú atmosféru. Navštívte nás a presvedčte sa sami. https://kuszmannpab.sk/


