Náš tím

Šéfkuchár Jaroslav Bachleda

Môj život je úzko spätý s gastronómiou už od detstva, keďže pochádzam z kuchárskej rodiny. Už ako malý som rád pomáhal mame pri pečení, otec bol dlhoročným šéfkuchárom v tatranských hoteloch. V práci je o mne známe, že si zakladám na poriadku, čistote a organizácii. Dokonca aj doma ukladám jogurty v chladničke podľa dátumu exspirácie

Sedem rokov som pôsobil v Nemecku vo Frankfurte nad Mohanom, kde som začal ako chef de partie v mexickej kuchyni, neskôr klasická moderná nemecká kuchyňa a posledný rok v steak house v Mníchove. Po návrate domov som začal variť v Hoteli Lomnica v roku 2016.

Začal som pracovať na pozícii chef de partie pod vedením šéfkuchára. Od leta roku 2019 som dostal možnosť viest hlavnú kuchyňu a pracoval som ako Head chef do jari 2023. Následne som cítil, že potrebujem zmenu a chcem viac variť, a preto som sa presunul do Kuszmannovho bazára ako Head chef, kde vediem kuchyňu reštaurácie PaB.

Prevádzkový manažér Marián Zeman

Od skončenia Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku v odbore manažment regionálneho cestovného ruchu je moja profesijná kariéra úzko spätá so službami a gastronómiou v podtatranskom regióne.

Pred presunom do Kuszmánnovho bazáru som 7 rokov pôsobil v jednom popradskom bare, kde som sa z pozície čašníka za pomerne krátky čas vypracoval na pozíciu manažéra prevádzky, z ktorej mi bolo cťou byť priamo súčasťou celkového manažmentu firmy a jej expanzie. Z tejto pozície som sa tak podieľal na nastavovaní procesov či už v zabehnutých ale aj nových prevádzkach.

Keďže barový svet nie je len o fancy drinkoch ale aj o dobre načapovanom, kvalitnom a chutnom pive, rozhodol som sa svoje skúsenosti zúročiť a prijal tak výzvu v novovznikajúcej prevádzke pod Lomnickým štítom. Koncept remeselnej pivárne priamo pod Tatrami ma nadchol a v spojení so špičkovou kuchyňou nášho šéfkuchára Jara Bachledu tvorí príjemné prostredie a atmosféru, ktorú si k nám ľudia chodia opätovne vychutnávať. Začiatok mojej cesty som pre mňa tradične strávil za výčapom a starostlivosťou o naše pivo ako hlavný výčapný. Momentálne pôsobím na pozícií prevádzkového manažéra kde sa spolu s tímami ľudí staráme o plynulý chod nielen reštaurácie PaB ale aj siete predajní výrobkami z našej remeselnej pekárne a cukrárne ale aj ostatnými produktami z portfólia našej spoločnosti.

Sous Chef Samuel Gallovič

Moja cesta k vareniu sa začala už v ranom detstve, keď som sa ako chlapec na základnej škole rozhodol, že sa vydám touto umeleckou cestou. Prvé základy som získaval na Hotelovej akadémii Otta Brucknera v Kežmarku a v reštauráciách v Tatranskej oblasti.

Počas štúdia som sa dostal do kontaktu s tradičnými aj modernými tatranskými kuchyňami. V roku 2021 som úspešne dokončil svoje štúdium a začal pracovať, pričom som sa neustále vzdelával vo svete gastronómie. Pred letom 2023 som sa rozhodol pre zmenu a dostala sa mi vynikajúca príležitosť pracovať v Kuszmannovom bazáre, kde som mohol kombinovať obľúbené tatranské prostredie s tradičnou kuchyňou v modernom šate a osobný rozvoj. Pracujem tu od jeho otvorenia a po niekoľkých mesiacoch som dostal ponuku na pozíciu sous-chefa, ktorú som prijal. Odvtedy pomáham s riadením kuchyne a tvorbou našich obľúbených domácich jedál. Milujem svoju prácu – tvoriť a prinášať radosť zákazníkom prostredníctvom týchto umeleckých diel.

Sprav si chúťky na našom instagrame

🥒 Cuketový prívarok, volské oko, medvedí cesnak a pečené baby zemiaky.
Letný tanier plný chuti, ktorý ťa v horúčave pohladí, nie zaťaží.

Ľahké, poctivé a voňavé tak, ako to máme v PaB-e radi.
Najlepšie chutí na terase s výhľadom na Lomničák a domácou limonádou v ruke.

📍 Otvorení sme:
Po–Št, Ne: 12.00 – 22.00
Pi–So: 12.00 – 23.00
Zastav sa. Letné menu beží naplno.

#kuszmannpab #letnemenu #kuszmannovbazar #tatry #domacalimonada #pabjakmábyť
🍴 Letné menu je v plnom prúde, čo si dáš ty?

U nás to vrie, sála ako z babkinej rúry a vonia tak, že by aj Mária Terézia zložila korunu a šla si nabrať. 👑

Čo ťa osloví najviac?

👉 Langoš 
👉 Hovädzí tatarák
👉 Tavené olomoucké syrečky
👉 Zemiakové pyrohy, čo by zjedol aj cisársky jazdec
👉 Pivný guláš, bravčová kotleta či hovädzie plece
👉 Kuracie soté, pstruh alebo cuketový prívarok pre tých, čo si chcú dať oddych
👉 A šalát, lebo aj Sissi mala dni, keď jedla ľahko 🍃

🥵 Jedlá, ktoré stoja za hriech.
Pivo, ktoré ťa zachráni 🍻 Pálffy Brauerei pivovar_pab čaká načapované.

📍 Na terase s výhľadom na Lomničák. Tak čo,ktoré si dáš dnes ty?

#kuszmannpab #letnemenu #palffybrauerei #pabjakmábyť #tatry #habsburgovci #remeselnepivo #lomnica #vyhladnastit
🍺 Sme otvorení a čakáme práve na teba “ONLY YOUUU”

Z terasy u nás v PaB Kuszmannov bazár uvidíš rovno na Lomnický štít ⛰️.
Z kuchyne ti prinesieme niečo parádne z dielne šéfkuchára jaroslavbachleda a jeho tímu.
A do ruky ti načapujeme naše vlastné, ocenené remeselné pivo Pálffy Brauerei zo Svätého Jura. Varíme si ho sami a sme naň hrdí.

K tomu príjemná obsluha, spoločenské hry, dobrá nálada
a áno, môžeš si spraviť aj selfíčko s Františkom Jozefom. 😄

🍴 Príď na jedlo, pivo a výhľad v srdci Tatier.

👉 Viac o nás na: www.kuszmannpab.sk

#kuszmannpab #palffybrauerei #remeselnepivo #tatry #lomnica #dobrejedlo #vlastnepivo #pabjakmábyť #kuszmannovbazar
Povedal niekto nové letné menu? 🛎️ Zastav sa ochutnať fajnotky z rúk našich šikovných kuchárov. Pripravili sme si pre vás novinky aj stálice, na ktoré u nás nedáte dopustiť. 

Čakáme ťa! Daj nám potom vedieť ako ti chutilo. 😜